Flietstra Fotomuur Hier kunt u een indruk krijgen van ons gezinsleven. Wij leiden een heel normaal, maar zeer actief leven. De kinderen houden van sport en spel, gezelligheid met vrienden en elkaar. We genieten veel van de natuur, en trekken er dan ook graag samen op uit!

In de media

 

Natuurlijk zijn wij door de omvang van ons gezin een interessant media-object. Wij krijgen dan ook regelmatig verzoeken van tv-stations, radioprogramma's, kranten, tentoonstellingen en tijdschriften om onze mening over van alles en nog wat te geven. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat, als bij de opvoeding de "pedagogisch tik aan kinderen" een hot item is in de Nederlandse opvoedkundige wereld, men onze mening vraagt als "ervaringsdeskundigen"?

Maar wat voor zin heeft het als men slechts een mening wenst te horen, zonder zelf geholpen te willen worden?? Meningen tegenover elkaar stellen zien wij niet als "de oplossing" voor opvoedkundige problemen, ook niet voor andere problemen. Elke situatie is zo verschillend dat "standaardoplossingen" niet voor handen zijn en dat men afhankelijk wordt van levenswijsheid die men zelf in de praktijk leert. Natuurlijk kan deze levenswijsheid anderen helpen, maar daar moet men dan ten eerste voor openstaan, en ten tweede beseffen dat wat in de ene situatie goed helpt, niet de garantie geeft dat het in een andere situatie hetzelfde resultaat oplevert. Wie zo flexibel is in zijn afhankelijkheid, beseft dat een eigen mening eerder frusterend is dan toereikend om situaties op te lossen.

Omdat de media doorgaans niet openstaan voor "hulp" maar voor "sensatie" zien wij consequent af van medewerking aan (praat)programma's en interviews. Wat wij niet per sé prive willen houden, kunt u op onze website vinden. Het andere blijft privé. Overigens is het voor de kinderen niet altijd even leuk om - door de "optredens" van de ouders - door anderen aangesproken te worden. Zij hebben ook recht op hun privacy.

HOME INFO CONTACT